Call us on +45 6177 7767

Hvad er hygge?

Tre korte dokumentarer tager seeren på en rejse ind i hyggen, gennem billeder, interview og refleksion.

Filmene kan streames her på siden. Undervisningsmateriale kan hentes her, med oplæg til øvelser og diskussion.

Vært, manuskriptforfatter og tilrettelægger er antropolog Jeppe Linnet, der har forsket i hygge.

Producent (optagelser, lyd & redigering): Candofilm.

Hvad er hygge? 1: Det gode samvær.

Første film spørger: Hvordan er mennesker egentlig sammen, når de hygger sig? Vi finder svarene hos en familie, og blandt en gruppe unge, der træner sammen. Vi spørger også: Kan man hygge sig alene? Og besøger en pige, der fortæller om at være fordybet i sin fritidsinteresse.

Se film 1

Hvad er hygge? 2: Steder med stemning.

Hvordan bliver et sted hyggeligt? I anden film finder vi svarene, og lærer om design og værtskab, hos en cafés stamkunder, på sofaen med sociale medier, i en kolonihave – og i en bank.

Se film 2

Hvad er hygge? 3: Kritik af hyggen.

Tredje film stiller de kritiske spørgsmål: Er hyggen virkelig så dansk, som nogen siger? Og hygger folk sig altid, når de siger at de gør? Vi bliver klogere hos en muslimsk familie, i en tekst af Tove Ditlevsen, og gennem samtale med en ung mand, der arbejder for en bæredygtig jul.

Se film 3

Formål: Undervisning og debat

Dokumentarerne er skabt til undervisningsbrug, med økonomisk støtte fra Undervisningsministeriet. Formålet er, at undervisere skal kunne sætte de begreber til diskussion, som indgår i den Danmarkskanon, kulturminister Bertel Haarder tog initiativ til i 2016. Herunder hygge.

Filmene retter sig primært mod folkeskolens ældste klasser og efterskoler. Især fag som dansk, samfundsfag, og håndværk & design. Sekundært retter de sig mod gymnasiet, højskoler og workshops, og enhver med interesse for kulturens indflydelse på hverdagslivet.