Call us on +45 6177 7767

Hvad er hygge? Tre korte dokumentarer tager seeren på en rejse ind i hyggen, gennem billeder, interview og refleksion. Kan streames her på siden.

Vært, manuskriptforfatter og tilrettelægger er antropolog Jeppe Linnet, der har forsket i hygge.

Producent (optagelser, lyd & redigering): Candofilm.

Hvad er hygge? 1: Det gode samvær                 Se på Vimeo 

Første film spørger: Hvordan er mennesker egentlig sammen, når de hygger sig? Vi finder svarene hos en familie, og blandt en gruppe unge, der træner sammen. Vi spørger også: Kan man hygge sig alene? Og besøger en pige, der fortæller om at være fordybet i sin fritidsinteresse.

 

Hvad er hygge? 2: Steder med stemning          Se på Vimeo

Hvordan bliver et sted hyggeligt? I anden film finder vi svarene, og lærer om design og værtskab, hos en cafés stamkunder, på sofaen med sociale medier, i en kolonihave – og i en bank.

 

Hvad er hygge? 3: Kritik af hyggen                     Se på Vimeo

Tredje film stiller de kritiske spørgsmål: Er hyggen virkelig så dansk, som nogen siger? Og hygger folk sig altid, når de siger at de gør? Vi bliver klogere hos en muslimsk familie, i en tekst af Tove Ditlevsen, og gennem samtale med en ung mand, der arbejder for en bæredygtig jul.

 

Formål: Undervisning og debat

Dokumentarerne er skabt til undervisningsbrug, med økonomisk støtte fra Undervisningsministeriet. Formålet er, at undervisere skal kunne sætte de begreber til diskussion, som indgår i den Danmarkskanon, kulturminister Bertel Haarder tog initiativ til i 2016. Herunder hygge. Filmene retter sig mod folkeskolens ældste klasser og gymnasiet. Især fag som dansk, samfundsfag, og håndværk & design.

Undervisere og andre interesserede kan hente oplæg til øvelser og diskussion her: (uploades med link medio august)